onsdag 5 februari 2014

På jakt efter nya uttryck

Att tänka kan ibland vara svårare än att skriva. Iallafall för mig. Och tankarna flyger. För. Förra veckans begravning, den tredje i raden sen oktober förra året, var lite tredje gången gillt, spiken i kistan och överrumplad av allt som aldrig någonsin kommer vara något mer. Med massor av tacksamhet för det som var, är det dags att gå vidare. Igen. Och så tänker jag på min sexåring som gav mig det bästa tipset för att komma vidare. Det här med döden, att jag har svårt att lova honom himlen med änglar. Även fast jag vet att jag måste, han är fortfarande bara 6 år med en stor glugg där det snart kommer sitta en vuxentand. Men vi pratade om det, och jag gav en antydan om att jag inte vet vad som händer sen, men att jag önskar att vi ses på något sätt. - Ni kanske ses i ert bästa minne mamma, du och din kompis, säger han. Och att vara bredvid en sån storliten person som ibland säger precis det man behöver, är fasiken helt oslagbart. 

Jag försöker leta nya uttryck och tycker att det här ger mig den känsla jag behöver just nu.

Foto: Ulrika Ekblom
En konstant källa till inspiration är Ulrika Ekbloms bilder. Fullspäckade med vacker rekvisita gör hennes bilder till något utöver det man ser varje dag. Humörförhöjande, så skulle jag sammanfatta Ulrikas bilder om jag bara fick välja ett enda ord ihopslaget till två.

Foto: Kristin Lagerqvist
Jag tycker Krickelin har hittat ett fint uttryck som matchar hennes texter och det hon vill säga på sin blogg, kolla här.

Foto: Katie Quinn Davies
What Katie ate finns både i bokform och som blogg. Jag gillar hennes lifestylekänsla
i matbilderna. Och det mörka, det är vackert. Vi använder ofta hennes bilder i våra
moodboards när vi planerar mat.
Foto: Naem Khao Tod (utgår från att han fotat)
Hittade den här bilden och blev förtjust. Färgerna! Som en
akvarellmålning. Resten av bilderna på bloggen är inte lika hänförande,
men maten är. Kolla här.

Är hemskt nyfiken på vad du inspireras av!! Stort tack om du vill dela med dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar