tisdag 21 januari 2014

En liten lögn av vitaste ncs-kod.

Ja ni. Det här med tapeterna som jag nämnde här har det ännu inte blivit så mycket av. Och badrummet som varit klart ett tag, ett ganska långt tag faktiskt, har fortfarande inte fått sitt duschdraperi på plats. Även och duschstången kom med posten för några veckor sedan. Ja det verkar inte bättre än att man får ta mig med en nypa salt när det kommer till det här med att bestämma sig. För många är det stressigt att leva ofärdigt, men jag har nog mer eller mindre accepterat att vi funkar så, att vi fixar lite för mycket i varje rum samtidigt. Egentligen finns det inget rum som är helt klart. Åtminstone är det något ytskikt som är bortrivet och där har projektet säkert också avstannat. Ett rum saknar golv, ett saknar element, i ett rum kan man sticka in en arm rakt in i husets vägg och känna på ytterfasaden (fast från insidan). Vår renoveringsplan är hela 15 år, så än så länge har vi gott om tid. Hela 12 år kvar. Men så finns det ett rum, som vi jobbat minutiöst noga med under ett tag nu. Ejes rum. Eje är 6 år, älskar lego och små gubbar som man kan ställa i rad. Gärna i två rader mot varandra så dom kan skjuta saker på varandra. Eje älskar mysiga kojor med massor av filtar och kuddar. Och så gillar han att spela spel och rita. Ungefär så tänkte vi när vi började fundera på hur rummet skulle få sin form. Kolla in när Eje river vägg och hur vår första skiss över rummet såg ut här.

All pärlspont har målats med pärlgrå linoljefärg från Ottosson Färgmakeri och gipsskivan (en gammal vägg som sattes upp för att dela av ett stort rum på 60-talet) fick sig en släng av Nordsjös Salvia AD 88.

Så här blev accentfärgerna. Grå och grön. Men som ni ser på bilden underst ser rummet inte riktigt ut så här. Och på er skärm har jag ju ingen aning om hur det ser ut. Den som är nyfiken får helt enkelt titta in vid tillfälle. Alternativt köpa en provburk. Det borde vi verkligen gjort. 

Från allra första början tills nu:

Så här såg det ut när vi flyttade in. Minus möblerna. Fin utsikt från det här rummet trots det icke tidstypiska fönstret.
Nu sitter ett lika stort fönster i rummet, men något smalare och högre. Ett klassiskt gammalt flaggfönster, så som det såg ut när huset byggdes.

Ganska länge såg det så här snyggt och välstädat ut. Ja, om
man kallar städa att trycka in saker i lådor och hyllor för
att få veckopeng. Och det gör vi ju. Plastmatta, taksänkt
och skivor på väggarna.

Vi började riva ytskikten för att plocka fram pärlsponten.
Från början var det här rummet övervåningens kök
 (därav pärlsponten), men som numera funkar som två
mindre barnrum. 

I julas tog vi stora fixarrycket och skrapade rent pärlsponten
från all gammal färg. All färg måste bort, det måste göra med största
varsamhet så att inte pärlan blir skadad. Hua. Sådär skoj.

Spritt språngande färskt. Idag ser rummet ut så här. Ett enkelt massivt furugolv 
har fått täcka originalgolvet, då det är iett så dåligt skick. Med tanke på att
 det är ett barnrum, och att skiljeväggen mellan rummen kanske inte kommer 
 vara för alltid blev det budget-golv som vi oljade in med 
Watco timberex wood finishing oil. 
Helt okej. Listfixoch annat skoj har vi såklart kvar. 
Tuuuur,  allt började nästan kännas lite tomt.

Utan att ljuga kan jag säga att jag snart kommer uppdatera er med ett helt färdigt barnrum, inklusive inredning. Allt annat vore lögn. Men innan dess tänkte jag sticka in med lite badrumsplanering som en del av min idé om att visa före och efter-bilder från vår renovering av huset. Stay tuned!

2 kommentarer: