torsdag 1 augusti 2013

Nytt kontor, så symboliskt

Ibland kan något som verkat så främmande vara så självklart. Att vilja jobba igen kändes lite läskigt ogörbart i början på sommaren. Nu verkar vi vara ett gäng som tycker att semester i alla ära är trevligt, men att få gå på möten och planera plåtningar i minsta detalj är nu så långt borta att det börjar kännas spännande igen. Bra. Semester har alltså god effekt på människan. Och även om vi varit lediga här hemma har flitens lykta lyst hos oss, vi har snart bytt alla fönster på hela huset, rivit bort tak som sänkts och vunnit volym i många rum, byggt utemöbler och forslat bort sinnesjukt mycket ytskikt som inte gjort vårt hus en enda tjänst. Tvärtom. Trädgården har kanske fått stå lite väl orörd, mitt kirskålskrig startade med flammande hat men avtog lite när pionerna vissnade. Ja ja. Nästa år ska torparrabatten anläggas och kanske att nivån får ligga där. Alla 25 pelargoner blommar i allafall fint och tomaterna är lite sena men kommer bjuda på en fin skörd när den dagen kommer. 

Här hemma ändras rum för rum konstant. Ett stort hus som ska återfå någon slags glans, bort med omaka 70-tal och fram med den gömda pärlsponten som ligger bakom. Ibland funderar jag på hur vi kommer tänka tillbaks på de här småbarnsåren med renovering jobb och vardagspussel. Förbannat kul intalar jag mig. 

Näst i tur står mitt egna lilla krypin kontoret, det är där vi kommer lägga alla våra surt besparade pengar, all slit och svett. Just nu finns inget golv och väggarna är som tomma ark. Till och med taket är borta och ner faller smuts och spån. Tjoho, möjligheternas mecka!! Men gudars så svårt. Har haft trettiosju visioner hittills och lika många har raderat. Dags för en flaska billigt vin och pinterest med andra ord.Men var är datorn? Och jag som har två skärmar. Tjusigt men overkligt, för mig iallafall.
Källa: pinterest
Här jobbar vi med penna och papper. Smart (och snygg) förvaring undertill, och riktigt stiligt med lamporna som har infälld el.
Bilden är från den här bloggen
Och här någonstans kändes det som att bitarna föll på plats. Och titta, fönstret är precis som våra nya!
Bilden är från pinterest men kommer härifrån

2 kommentarer:

  1. Tack för lite kontorsinspo,jag måste fixa mig en arbetsplats,även om min snurrstol i trä är skitsnygg & mitt turkosa miniskrivbord är roligt,så inte går det att sitta å måla där i 4 timmar utan att ryggen rasar..Näe lite ergonomi är nog på sin plats haha/Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det är väl tusan att snyggt och praktiskt inte går hand i hand. Spännande med nytt! Lycka till och väntar med spänning på hur resultatet blir (ditt) för snyggheten vet jag ju att du löser, det är den där ergonomiska biten som blir den svåra nöten :-)

      Radera