torsdag 18 april 2013

Drömmen om det kompakt snygga

När varje kvadrat kostar tusentals kronor är det dumt att inte vara smart. Alla som bor eller bott i lite större städer spenderar nog en hel del tid på att hitta den ultima compact living-lösningen. Aldrig har vi haft så fiffigt som när vi bodde 3 personer på 38 kvm, bäbiskläder i en fin gammal låda, uppbyggd säng  i form av byråer från IKEA med massor av förvaring under! Nu många kvadrat större känns det märkligt att klaga över att vi inte har tillräckligt med förvaring, men vi gör det, ganska ofta faktiskt. 

Jag och Johanna har varit hemma hos Linnéa som driver nätbutiken Reforma STHLM. På väldigt liten yta, och dessutom snedtak som stjäl volym, har Linnéa och Niklas maxat den lilla 2,5:an så perfekt och så snyggt!! 
Få men snygga möbler som hänger ihop, öppna ytor mellan rummen för större känsla och ett litet sovalkov är 3 bra compact living-tips. Snåla på fördelningen av kvadraten, en stor hall kan bli dyr i Stockholms innerstad är ett fjärde tips.    
För inspiration och tips kolla in Linnéas webbutik här!!

Mer om lägenheten och storyn runtomkring finns i senaste Allt i Hemmet. 

Av: Johanna Flyckt Gashi Foto: Lina Östling

Det här köket är en sån bra blandning mellan snyggt och smart.


En stege och du är X  kvm förvaring rikare.

Förvara snyggt

Från sängen: utsikt över takåsarna. 

Har lite extra älsk för badrum, speciellt de små och smarta. 

Upphittad liftarskylt i USA numera konstverk i Stockholm. 

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg du har! Fantastisk inspiration! Denna ska jag följa :) Tipset fick jag från Felica Casselbrant :)Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejmen!! Vad roligt att den inspirerar dig!! Jag tackar och niger, blir så väldigt glad av fina ord. Ha en fin kväll så hörs vi :-D
   Lina

   Radera
 2. Haha eller hur Lina var det bra jämförelse med vädret;)) Vi svenskar vi är av det allra bästa virket - att klara av att leva utan färger och ljus sju månader om året det gör oss till okrossbara vikingar. Vi VILL vi KAN vi SKA;))) Snygga bilder du har - som vanligt...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Eva!! Vi ses snart, helst med vårkavajen på!! (håller tummarna!!)

   Radera
 3. Fantastiskt hem och underbara bilder!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid roligt när någon gillar!! Tack tack å ha det gott // Lina

   Radera
 4. Mycket fotosnyggt, men undra om det är kul och avslappnat att bo i ett sönderstylat hem? Jag vet varken eller. Kul inlägg i alla fall och hoppas det går bra för Reforma STHLM.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har nog sina skräplådor, vissa använder dem kanske bara flitigare än andra ;-) Hemma hos oss har vi säkert 20 som borde användas mer!! (om du frågar mig) Intressant tanke, tror smaken är som baken vad gäller styling. Att något är personligt verkar inte vara synonymt med unika prylar utan snarare att någon lyckats hitta en hemtrevlig känsla. Det är iallafall min analys. Allt gott!! Lina

   Radera
 5. Vilken snygg stege! Vart hittar man en sådan? :)

  SvaraRadera