måndag 3 december 2012

"Nybyggt med charm"

Att få ett nybygge att osa hemtrevligt är en imponerande insats tycker jag. För andra skapande kanske det är det där tomma-arket-känslan som verkligen sätter igång kreativiteten. Vi ägare till supergamla fallfärdiga ruckel (med pondus såklart) kan ju alltid gömma oss bakom husets historia när det gäller inredning, färger, tapeter osv. Huset har nämligen en förmåga att prata med oss och tids nog får vi berättat för oss hur det ska vara. Det gissar jag försvinner lite när man ger sig in i nybyggt-träsket. För Skanska Nya Hem har jag fotat några nybyggda hus och lägenheter och alla har varit riktiga charmtroll!! 
Jag tror nyckeln är att våga, våga sticka ut. Att våga bygga en hylla över en hel vägg eller måla en knalligt gul fondvägg kräver en del mod och tankar utanför boxen. Att våga ploppa in något oväntat, något du älskar. Ibland sitter det inte i väggarna helt enkelt!!

Och för att låta som en riktig ärke-märklare presenterar jag här Nybyggt med charm!


Första advent och stjärnan i topp.

Kanske ett mindre långvarigt stilleben, men vackert ändå.

Kolla den målade tamburmajoren med krokar i hallen. 

Matilda är barnboksillustratör, mer om Matilda hittar du här

En kudde för varje tillfälle, en myskudde, snuttekudde, finkudde och kanske en lånekudde för oväntat besök.

Så himla snygg och lagom bokhylla att ha i barnrummet. Ja och den gula väggen är ju såklart bäst. Perfekt för NY-taxin att socialisera med. 


3 kommentarer:

 1. Men ÅH!! Lina! Så himla fint du skriver, sitter och blir lite smårörd här nästan ju. Och dina foton... helt underbara. Du är fantastiskt duktig.
  Tack för att ni kom hit till oss, det var verkligen en trevlig dag!
  Stor kram till dig, och hoppas du får en härlig jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men vad bra att du blir rörd Matilda, då blir jag också rörd :-)Tack tack tack, och tack detsamma. Och vad spännande med huset, ska hålla koll på bloggen där jag hoppas på mer info så småningom ;-) Kram å God Jul ni med!!!

   Radera
 2. Alltså wow, vilken snygg gul färg. Inser att det är länge sen inlägget gjordes men har du nån aning om vad färgen heter eller vilken som är tillverkare?
  Mvh Anna

  SvaraRadera