söndag 21 oktober 2012

JA för fåfänga!


Kanske som toppen på isberget denna helg, ja förutom att 50% av familjemedlemmarna lyckats hålla sig friska och en fasligt god Flan à l’ananas (efterätt) serverades lördag kväll, är nog auktionsfyndet av en spegel i björkimitation det bästa med veckans sista dagar.  Det bästa med den är att den 1. är precis i den storlek jag letat efter, och 2. glaset är gammalt och slipat på sidorna. Alla dessa ingredienser för 60 riksdaler.

Vi har renoverat vårt badrum sedan mars 2012 och har fortfarande inte riktigt haft invigningsfest med skumbad och folköl. Dels är hantverkarna inte klara och dels har vi sån otrolig ångest inför alla val, vilken typ av spegel, lampa, knopp, tvål, handduk, skåp som ska pryda rummet. I ett halvår har vi varit utan såna där saker som man tänker sig finns i ett badrum, typ dusch, lampa och spegel. Tills nu, nu har vi ju iallafall en spegel. Men vi vågar inte sätta upp den än, för vi är inte helt överens, därför står den lite snyggt bohemiskt på handfatet. Alltså fruktansvärt uttänkt och i sin ordning. Och så här ser den ut spegeln, med badrummet i bakgrunden. Sov gott och ha en god start på vecka 43!

En dag kanske denna spegel får hänga på en vägg, vem vet?

Är rätt förtjust i ramen, är den inte rätt snygg? Tyvärr lutar det åt att den får leva vidare på annan, än så länge okänd, plats.  

Barcelonagolv blev det till slut. Kuriosa: Inför detta förevigande fick det bli städandets motsvarighet till raggardusch, ett snabbt blås och så hade dammtussarna gömt sig. Det ser faktiskt overkligt rent ut på den här bilden. 

Vi har fönster i taket = möjlighet att ha porslinsblomma på pottskåp. 

2 kommentarer:

 1. Inspirerande! Tack, nu har vi bestämt kakel för köket som vi ska riva ut i början av nästa år. Var har ni köpt det? Så himla snyggt med mörkgrönt och den där svarta kakellisten ihop. Tänker art deco, speciellt ihop med spegeln med den fina ramen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj så skoj med byte av kök!! Ja det finns ju en uppsjö av snyggt kakel, Byggfabriken som (finns i både Stockholm och Malmö) har gjort ett bra urval som för den lata (jag) är pefekt! Det är måste-ha-begär på de flesta av deras produkter och vi köpte kakel och golv därifrån. Kolla http://www.byggfabriken.com/

   Lycka till och meddela gärna resultat :-) Nyfiken

   Radera